2010. február 16., kedd

Karperecek

Vasárnap voltunk kézműves vásáron, ahol végre találtam igazi ékszerkészítő drótot (craft wire), ez rézdrót kívül ezüstözve. Nemcsak ezüst színű, hanem ezüsttel fújtatott. Sokat kutattam ilyen drót után, de eddig a legközelebbi amit találtam az acéldrót volt. Próbálkozásnak az is megfelelt, de ezzel öröm dolgozni. Így már készíthetek drót ékszereket (wire jewelry), és mondhatom a munkákra, hogy tényleg én csináltam, nem "csak" felfűztem a köveket a "memória drótra" (memory wire) (kör alakú formáját megörző karperecdrót).
Az első karperec amit a tegnap elkészítettem, kis kapcsokból áll, amit úgy neveznek hogy "Rosary link", magyar megfelelőjét nem ismerem. Egy ilyen kapocshoz 10 cm anyag szükséges, tehát a karperec felvesz kb. egy méter drótot (hamar fogy).
Kellékek:

 
 

Rosary link: (akit érdekel a készítése itt megtalálható)


A kész karperec:

Sárga üveggyöngy karperec (karp.9)

Ugyancsak Rosary link karperec más színekkel:

Hematit és barna üveggyöngy karperec (karp.10)

Ez egy kicsit másabb, lepke karperec:

Kék lepke karperek (karp.11)

Gyönyörűek, ugye? Én nagyon szeretem őket :D

3 megjegyzés:

Moszilka írta...

Igen! Gyönyörűek! Nekem is nagyon tetszenek! :)

Sz. Zita írta...

Köszönöm, örvendek, hogy tetszik. nagyon el voltam az akkor vásárolt dróttal, teljesen más világot nyitott meg előttem. Azelőtt csak kis öt centis fülcsiző pálcából hoztam össze valamit. De ezzel a dróttal lehet dolgozni. Otthon sajnos nem kaptam, csak itt Németországban. Most a rézdrótot szeretném majd kipróbálni.

Sz. Zita írta...

Apropó, édesapám adta meg a te blogod címét (Fülöp Jenő, Szemfüles bácsi:), nézelődtem nálad, nagyon szép dolgokat készítesz, és nagyon komplikáltakat :). Körülbelül mennyi időt vesz fel egy nyaklánc elkészítése? És mennyiért tudod eladni? Mert én is kísérleteztem azzal, de nagyon sok időt felvesz, és fogalmam nincs mennyit kérhetek érte. Előre is köszi a segítséget.