2011. január 29., szombat

Drótosok, gyertek játszani!

Vera Násfa meghirdetett egy játékot, ami drótékszer készítőknek szól.

Idézet Verától:
"
A tervem
Kb. 2-3 havonta írnánk ki az adott témát, melyre a pályamunkákat 2 héten belül lehet elkészíteni és titokban kell tartani.
Mindegyik alkalomra más-más vállalja a házigazda szerepét.

Mit is jelent ez? 
házigazda találja ki az adott témát és írja ki a játékot. Ő fogadja a határidő lejárta utáni napon a jelentkezők leveleit az ékszerekről készített képekkel. A zárás után beteszi a blogjába, honlapjára a beérkezett műveket az alkotók neveivel feltüntetve, mely bejegyzést aztán szabadon a többi játékos is bemásolhatja a saját felületeire.
Jelentkezni az adott játékra a házigazda kiírási posztjában kommentben lehet! Akinek van FB oldala, ott is!

Ami fontos, hogy ez játék! Ha mindenki a maga legjobb tudását, képességét beleteszi a játékba, akkor szerintem csodálatos ékszerek készülnek majd! Nem lesz semmilyen eredményhírdetés, itt csak mindenki nyerhet! Olyan technikákat, stílusokat próbálhatunk ki a drótékszer készítésen belül, amiről korábban nem is gondoltunk, vagy ha ismerjük is, önszántunkból nem próbálnánk ki.

Az elkészített ékeket nem sorsoljuk ki egymás között, mindenki elteheti magának, elajándékozhatja, eladhatja.

téma bármi lehet: stílus, szín, hangulat, technika, tényleg bármi, ami eszetekbe jut! Fontos, hogy ez úttal ne használjátok fel korábbi munkátokat, legyen ez egy teljesen új alkotás, illetve más drótos kolléga/kollegina tollával se ékeskedjünk! Viszont természetesen a művészet más területeiről leshettek el mintákat, ötleteket, vehettek ihletet!
Sőt, jelen esetben ez szükséges is! :-)

Az első játék témája a MAGYAROS MOTÍVUMOK átformálása drótos nyelvre, mellyel nem hiszem, hogy nagyon megleptelek titeket! :-) Járjatok nyitott szemmel, pl. üssétek fel a néprajzos albumokat, a Turáni ornametikát, nézzétek a hímzésmintákat, a fafaragásokat, fazekas remekműveket, épületeket... Próbáljatok utánajárni, hogy az ami megtetszik nektek, annak mi a jelentése stb.
Műveiteket február 6-án (vasárnap) este 9 órától várom másnap este 9-ig!
veranasfa@gmail.com
"

Tehát aki részt szeretne venni a játékban, jelentkezzen Veránál.

2 megjegyzés:

Kreagora írta...

Szia Zita!

Nézz be légyszi a blogomba, van ott Neked valami. :)

Melinda

Zita írta...

Köszönöm szépen, Kreagora.