2010. március 31., szerda

Gyűrűk

Most próbálkoztam gyűrűkkel először, eddig még nem készítettem, nem tudom, nem lettek rosszak, de kell még gyakorolni.

Virág (gy.1)

Csiga (gy.2)

Kis piros (gy.3)

Barna rózsa (gy.4)

Spirál (gy.5)

Rendelésre

készítettem ezt a szettet, nyaklánc, karperec és fülcsi. Piros kellett a lepke mintával, de szép lett, a gyöngyök meg kocka formájúak, az is feldobja.

Piros lepke (fülcsi.49, karp.20, nyak.11)

2010. március 30., kedd

Akku-Multischleifmaschine,

...vagyis multifunkcionális csiszológép. Csiszol, fúr, políroz, gravíroz stb. Már nagyon vágytam egy ilyen kis gépre, és tudtam, hogy ezen a héten benne van a LIDL ajánlatában. Ezért is örvendtem úgy, hogy jól ment a vásár, mert így tegnap meg is tudtam venni a gépet. Nagyon sok mindenre fel lehet használni, nekem kövekhez kell, hogy szépre tudjam őket csiszolni, lyukat tudjak fúrni bele. Ügyes kis gép, pont nekem való :)


Rengeteg kis kütyü van hozzá, még felét sem tudom mire használják :) De majd útközben kiderül, sosem vetettem meg a tanulást. A reklám szerint nagyon jó és erőss az akkuja, és három éves garanciája van, 20 Euróért szerintem mindenképpen megérte.

2010. március 28., vasárnap

Újra vásár

Ma ismét vásáron voltunk. Ochtrupban. A héten készített gyöngy nyakláncot el is adtam, mielőtt ide feltehettem volna :)
Szóval akkor sorrendben:
A héten nekifogtam gyöngyöt fűzni, mert nagyon érdekelt, hogy hogyan készítik. Az első kísérlet egy karperecnek indult, de annyira tömött lett, és időigényes, hogy gyűrűt faragtam belőle. Ezután nekiálltam mintákat böngészni, és fűztem egy szett piros-fekete csillagosat (fülcsi és nyaklánc, ezt a nyakláncot adtam el) és egy bézs-bordó nyakláncot, ez tegnap készült el. Egyelőre nagyon időigényesek ezek a nyakláncok, kb. 4-5 órát felvesz, gondolom idővel gyorsabban megy majd.

Barna-bézs kásagyöngy (nyak.9)
Piros-fekete rózsás (nyak.10, fülcsi.48)

És a piac:


A vásár nagyon jó volt, pedig elég rosszúl indúlt, felhős ég, és mivel utcai vásár volt, nem fedett, ez kicsit fenyegetően hatott. De végül kaptunk egy nagyon jó fedett helyet, és jól sikerült a vásár. Eladtam elég sok mindent, rengeteget kell pótoljak, főleg, hogy két hét múlva két napos vásárra megyek. Itt vannak az eladott dolgok kicsiben (főleg nekem, hogy tudjam).



Ez összesen 84 Euró volt, amiből mondjuk leesik a helyért fizetett 8 Euró. Egész jó lenne minden héten egy ennyi, remélem az Úr megáldja a munkámat és ilyen eredményes leszek ezentúl is. Köszönöm.

2010. március 22., hétfő

Vásár

Tegnap piacon voltam Meppenben, ez Lingentől 20 km-re van. De nem csak látogatni, hanem árulni mentem. Végre sikerült részt venni eladóként. Vegyes érzelmekkel vártam a "nagy" eseményt, három napja éjjel rosszakat álmodtam, annyira izgultam. Hogy le ne késsek, hogy legyen hely, hogy legyenek vásárlók, és persze tessék  nekik a munkám. Mert az egy dolog, hogy nekem tetszik, ugye az természetes, de hát ízlések és pofonok... Nem egyformák az emberek, és én csak azt tudom elkészíteni, ami nekem tetszik. Azon kívül kezdő is vagyok, persze sokat tanúltam már, de sokat kell még tanúlni.
Reggel 7-re hívtak, igaz a vásár csak 11-kor kezdődik, de amíg mindenki kipakol, megkeresi a helyét, ez időt vesz fel, és hiába 11-kor van a nyitás, mert már 10-kor kezdenek jönni a látogatók-nézelődők. Mikor odaértünk, kb 7 után 15 perccel, már voltak ott elég sokan, de még volt hely. A Kaufland mélygarázsában volt megrendezve a vásár, ahogy láttam aki bírja marja alapon, tehát ki hol kapott helyet oda állt be. Keringtünk 5-10 percet, amíg rájöttünk, hogy hogyan parkoljunk, hova álljunk be. Kipakoltunk, és Istiék haza is mentek, mert a garázsban elég hideg volt, mondták hogy délután visszajönnek értem.
Elrendeztem az asztalt, és vártam, hogy kezdődjön. 9 fele már voltak kíváncsiskodók, de fél 10-10 fele indúlt be jobban a forgalom. Akkor jött valaki, akinek nem ékszer, hanem csak egy kis kapocs kellett, mert lehullott a nyakláncáról. Nálam volt, úgyhogy adtam egyet 50 centért. Ez volt az első eladásom, kacagtam is, hogy olyat adtam el ami ki sem volt téve. Aztán csak jöttek, nézték, dícsérték, de nem akartak vásárolni. Pedig volt aki felismerte, hogy kézimunka, mondta, hogy milyen ügyes vagyok, de nem vásárolt. Aztán 10 körül egy kislány megvett két üvegfesték-képet, és utána semmi. Csak álltam és vártam, de nem vásároltak. Sokan odajöttek, érdekelte őket, de úgy látszik nem annyira, hogy meg is vegyék. Már a bőgés határán álltam, azt mondtam magamban hogy többet egy kiállításra sem megyek. Két és fél euróra adtam el, és a hely 8-ba került. Az nem sok, de hát úgy éreztem mégis veszteséggel megyek haza. Már az is átvillant a fejemen, hogy soha többé nem készítek ékszereket, ha nem tudom olyat alkotni, ami másnak tetsszen, mert igazán nem árultam olyan drágán, hogy az lett volna a hiba. Még reggel volt ott egy hölgy, megnézte, és mondta hogy ő is ékszereket csinál, és ezek szépek és nem drágák egyáltalán. Tehát nem az árral volt a gond, akkor csak velem lehetett. Igaz, szemben volt egy játékárusító, állandóan szóltak, zenéltek, fütyöltek, pörögtek a játékok, sokat odavonzott, aki már nem is jött át hozzám. De akkor is.... nem számítottam fergeteges árulásra, de erre se.
Aztán 3 körül, mikor már majdnem vége volt, nekem akkor indúlt be. Jött egy holland hölgy, és megvette az egyik karneol medált, egyből, sok gondolkodás nélkül.


Ezt 3 euróért adtam.
Más eladó 4 körül pakolni kezdett körülöttem, lehet ezért is jöttek többen ezután hozzám, egy hölgy a két kislányával megvett egy karperecet és egy fülbevalót. Ez 7 euró volt.


Már félig össze voltam pakolva, mikor jött egy pár, akinek ablakfesték-kép kellett, ki is szedtem megint a zacskóból, kettőt megvettek 2 euróért.
És végül mikor már alig volt pár ékszer az asztalon, jött két idősebb hölgy, megvettek egy nyakláncot és egy pár fülcsit 6 euróért (itt engedtem az árból egy kicsit). 


Na így végül kijöttem veszteség nélkül, sőt 10 euróm is maradt. Végül rájöttem, hogy ha olyan vásárra megyek amit bent rendeznek, vagy ha jobb helyem van, többen vásárolnak. De azért remélem vasárnap is megyek, és jobban sikerül.

2010. március 20., szombat

Acéldrótos karperec

Most már csak ez az acéldrót maradt:

Barna acél lepke (karp.19)

Barna lepke szett

Barna lepke (fülcsi.47, karp.18)

Barna lepke (nyak.8)

Tegnap délután...

...nagy kedvem volt valami készíteni, így felhasználtam a maradék ezüstözött drótot, és pár követ amit nemrég vettem.

Gránát tekergős (fülcsi.44)

Zöld kocka (fülcsi.45)

Lila csiga (fülcsi.46)

2010. március 18., csütörtök

Nyakláncok

Jáspis nyaklánc karneol medállal (nyak.3)


Hematit delfin nyaklánc (nyak.4)

Hematit könnycsepp nyaklánc (nyak.5)

Hematit-jáspis nyaklánc (nyak.6)

Karneol, gránát és barna üveggyöngy (nyak.7)

Pár új cucc

Karperec és hozzávaló fülbevaló:

Fehér-narancs virágos karperec (karp.17)




Fehér virágos fülcsi (fülcsi.43)

A fiam, Barnika is aktívan részt vesz a fülbevalógyártásban.... utána meg el akarja nekem adni őket :)


Ez egy kb. 4-5 centis karácsonyfa dísz :)